1. Home
  2. Hjælp
  3. Hvad er bleed?
  1. Home
  2. Trykfiler
  3. Hvad er bleed?

Hvad er bleed?

Hvad er bleed?

Det er utrolig svært at trykke nøjagtig til kanten af en tryksag, og derfor er det nødvendigt at trykke en smule større end tryksagens endelige format. Billeder, baggrundbilleder og andre fyld der skal dække hele visitkortet skal derfor udvides udover bleed kanten. Hvis baggrunden ikke udvides er der stor sandsynlighed for at få en hvid kant på tryksagen. Derfor er det vigtigt at holde alle vigtige informationer inden for beskæringskanten, og trække alle baggrundsfarver eller billeder udover beskæringskanten.

 

Hvad er forskellen mellem RGB & CMYK farver?

 

Helt kort skal du vide at RGB farver bruges til alt på skærme, hvor CMYK farver bruges til tryk.

RGB står for Red Green Blue. Alt indhold der vises digitalt på skærme er opbygget af de tre farver. RGB farver har flere nuancer og farver end CMYK  farver. Derfor har du en større frihed i grafisk design til skærme end til tryk.

Ofte opstår problemer med RGB farver hvis de er blevet anvendt til at lave trykfiler da RGB farver er lysere og kraftigere end hvad der kan produceres i CMYK.

Derfor skal du designe din tryksag i CMYK farver, og hvis du ved et uheld har lavet din tryksag i RGB farver skal du konverterer dem til CMYK. Dette kan resulterer i dine farver ændrer sig.

Opdateret d. juli 28, 2016

Var denne artikel brugbar?

Relateret artikler